About us

PH-Limburg

Public Health in Limburg: Gezondheid en zorg, van, voor en door de mensen in Limburg.

‘PH-Limburg’ is een onafhankelijk initiatief van Aranco Consultancy & Interim Management, gedreven vanuit een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid om initiatieven op het gebied van public health in Limburg (en daarbuiten) onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Want, er gebeurt namelijk nogal wat in onze regio. ‘PH-Limburg’ is onderzoekend, kritisch en bovenal nieuwsgierig.

Aranco Consultancy & Interim Management heeft in haar opdrachten in de loop der jaren brede ervaring opgedaan op het gebied van public health. Ook de individuele medewerkers van Aranco hebben, ieder op hun eigen wijze, een bepaalde affiniteit met public health.

Wesley Jongen, initiatiefnemer en auteur van PH-Limburg, heeft na het afronden van zijn masteropleiding European Public Health aan de Universiteit Maastricht, naast zijn werk bij Aranco een doctoraatsonderzoek uitgevoerd naar de impact van de hervormingen in de Nederlandse langdurige zorg.  

Andy Radzimski, auteur van PH-Limburg, heeft door zijn eerdere werkzaamheden als fysiotherapeut en het afronden van de masteropleiding Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit Maastricht de zorg vanuit verschillende perspectieven leren kennen.

Arno Knoops, CEO van Aranco, is in de afgelopen 10 jaar als toezichthouder, interim-bestuurder en middels een reeks van projecten (waaronder Zorgtechniek Limburg, EIZT en het Telezorgcentrum Limburg) actief in de zorgsector.

Gregory Aerts, ontwikkelaar van de website van PH-Limburg, is vanuit zijn achtergrond in de econometrie en data science met name geïnteresseerd in de rol van innovatie en technologie toegepast in de zorg.

Heeft u zelf een suggestie voor een boeiend onderwerp op het gebied van public health dat de moeite waard is om over te schrijven? Laat het ons weten!